2009. október 14., szerda

Visszatérve

az új Polgári Törvénykönyvre, ahogy alant Bluemoon megjegyzésére írt válaszomban is megírtam, hatalmas kő esett le a szívemről, hogy az Elnök Úr nem írta alá. Azt gondolom, hogy az egész szakma örökre hálás lehet neki, hogy nem adta a nevét ehhez a gyalázathoz és őszintén remélem, hogy a jövőben módja lesz a törvényelőkészítőknek befejezni azt a nagyszerű munkát, amit elkezdtek és amit kényszerűségből abbahagytak. Remélem, hogy lesz egy olyan Polgári Törvénykönyvünk, ami hű lesz a hagyományokhoz, ugyanakkor megfelel a modern és változó kor kihívásainak.

Ha már Bluemoon

megjegyzése idecsalogatott, gyorsan helyzetjelentek. Tehát: hétfőn lesz a szemtréning és íriszdiagnosztika vizsgám, soha ilyen siralmasan vizsga előtt még nem álltam, mint most. És ez most nem a szokásos vizsga előtti rinyálás, hanem a szomorú tény. Úgyhogy elmegyek, de fényes eredményre nem számítok, bár már megtárgyaltuk az őrangyalommal, hogy miket kell húznom:-))))))
Ma megnyitottam Lina boszorkánykonyháját és megalkottam az első krémeim alapjait, úgymint a körömvirág tinktúrát és a körömvirág olajat. Sajnos a vadgesztenyék kiszáradtak, úgyhogy azokból nem hiszem, hogy idén krém lesz:-((( Ebből már látható, hogy megkezdtem a gyógynövényismereti tanulmányaimat és rettenetesen élvezem. Egy olyan fantasztikus társaságot találtam, akik kb. 10 éve tanítanak, de még most is hihetetlenül lelkesek, nagytudásúak és a tudásukat teljes egészében igyekeznek átadni. Akik nemcsak eldarálják az ETI tananyagot monoton hangon, hanem egy egészen tág térbe helyezték a gyógynövényekkel kapcsolatos ismereteket, történelmi, filozófiai alapokról, őskori, ókori, középkori módszerekről tartottak előadásokat. Hétvégenként kirándulások vannak, ahova lehet vinni gyereket-szülőt-nagyszülőt-barátot-kutyát és akárkit. Nekem a túlsúlyom és a túlkorom miatt a nyelvem lógott, de becsülettel elmentem két kirándulásra ( a könnyebbekre ) és a két nehezebbet úgy döntöttem, hogy kihagyom. Ha tavaszig sikerül a túlsúlytól megszabadulni ( a túlkortól szabadulás már nem opció) akkor a nehezebb kirándulásokat is bevállalom.
Ezen kívül még járok a 3-1-2 meridián gyakorlatok klubjába, úgy veszem észre, hogy nagyon jól beindult, kezdik a többiek is megszokni és megszeretni ezeket a foglalkozásokat, nyilván érzik saját magukon, hogy ez a kb. 20 perces gyakorlatsor milyen hatékony és jótékony.