2009. május 2., szombat

Minden jóra fordult

mert előkerült a gazdi. Hozott magával törzskönyvet, oltási könyveket, külön kértem tőle fényképeket, minden rendben, tényleg övéké a két kutya, mert boldogan ugrottak hozzájuk ( egy család, apa, anya, két gyerek együtt jöttek). Kiderült, hogy a méregdrága láthatatlan kerítés nem azért van rajtuk, hogy ne menjenek ki a kerítésen, hanem azért, hogy ne lépjenek a fűre. No comment. Lényeg, hogy ők boldogan elvitték a kutyákat, én sírtam, tehát minden rendben zajlott:-)

Azt meg a nagy izgalomban nem is írtam, hogy április 27-én 17 óra 5 perckor világra jött az I. számú unoka, Kornél, 4kiló 40 deka és 58 cm. Szerencsére sikerült természetes úton megszületnie, már csütörtök délben haza is mentek ( gondolom a 3 napos ünnep miatt). Ma megyünk hozzá látogatóba ( bár a születése napján is ott voltunk és nemcsak megnéztük, hanem a lábát meg is simogattuk).

A tegnapi nap nem az én napom volt

mert miután ezeket a " csodás" híreket megtudtam, és mégiscsak tovább tanultam, mondván, hogy ha vizsga, akkor mégse égjek le, egyszercsak csöngetnek, hogy nem az én kutyám áll-e a kapuban.
Odanézek a fotelba, látom, hogy az én kutyám édesen szundít, mondom nem, de kimegyek és megnézem, hátha megismerem.
Hát ott áll a kapuban egy weszti és egy hófehér pumi. Édesek, aranyosak, fiatalok, nyakörv van rajtuk, ott kóborolnak reggel óta a keresztutcánkban, most délre ideértek a házunk elé. Kinyitottam a kaput, besétáltak. Én kutyámat, macskáimat biztonságba helyeztem és elindultam a környéken terepszemlére. Az egyik helyen, ahol két weszti lakik egy rotival, ott mind a két weszti a kertben ugrált, tehát nem ők azok. Becsöngettem a másik szomszédomhoz, aki rendszeresen sétáltatja a tüneményes weimari vizsláját, hogy nem ismeri-e ezt a két kutyát. Hát nem. De megígérte, hogy esti sétánál közhírré teszi, hátha hiányoznak valakinek. A nyakörvükön méregdrága készülék, úgynevezett láthatatlan kerítés. Neten megtaláltam a magyar forgalmazót, telefon, hogy nincs-e nyilvántartása, hogy kinek adta el ( darabja kb. 70 e Ft akciósan). Nagyon helyesen telefon alapján gyanakodott, kérte, hogy fotózzam le a nyakörvet, emilezzem el a fotót ( mintha ez olyan természetes lenne, de persze megtettem, kutyák, nyakörv lefotózva, elküldve) utána visszahívott, hogy sajna nincs a nyilvántartásában erre adat, ráadásul az egyik nyakörv nem is kerítés, hanem kiképző, nem mintha az olcsóbb jószág lenne.
Kutyamenhely ( akiknek az 1 százalékomat is adtam) kezét széttárta. Közben a piszok pumi rájött, hogy a kerítésen nem tudom hogyan, de ki tudja préselni magát, ezért üldözéses csapatverseny kezdődött, de az én győzelmemmel ért véget, mind a két lükét sikerült újra megcsípni, és immár bezártam őket az előtérbe. Szegénykéim most ott dekkolnak. Esznek-isznak, néha kiviszem őket szigorú felügyelet mellett a kertbe. Egyébként roppant értelmesek és ahhoz képest, hogy tegnap ismerkedtünk meg, nagyon engedelmesek is, kivéve a szabadság iránti olthatatlan vágyukat. A pumit többször úgy kellett visszarángatnom a kerítésről. Viszont futkároztam, ami amúgy nem ártott volna, ha nem tanulás helyett történik.
Ha találok valakit, aki megmutatja, hogy hogy kell képeket feltenni, akkor ide is felrakom a nem túl jól sikerült képet a két kutyusról, közben várom a jószerencséjüket, mert nem akarom elhinni, hogy valaki, aki ilyen drága nyakörveket rak a kutyusaira, az nem keresi őket.

Rendelet újratöltve

Itten nyűglődöm a vizsgára készüléssel, mert szokás szerint mindent az utolsó pillanatra halogatok, de most már tényleg szerdán lesz a vizsga.
Erre kiderül, hogy csütörtökön mégiscsak egyeztetést tartottak a minisztériumban, aminek olyan gyalázatosak voltak a körülményei, hogy ide sem írom le. Elképesztőnek tartom, hogy a hatalomba 10 körömmel kapaszkodó döntéshozó és az őt feltüzelő illető az utolsó pillanatban képes ilyen mocsok döntéseket meghozni és aláírni. A lényeg, hogy az a szak, amiből szerdán vizsgázom, kikerül az egyszerű földi halandók által is művelhető szakok közül és a fellegekbe a fehérköpenyes orvosi előjogok között lesz. A másik, amiből később vizsgázom, az állítólag most még kegyelmet kapott, de ki tudja? A harmadik ( fitoterápia) amiből ősszel szerettem volna vizsgázni, szintén orvosi kompetenciába kerül. No comment.