2009. január 24., szombat

Nemcsak macska

Hogy ne csak a macskáról legyen mindig szó, hát belevágok a közepébe, aztán majd valahogy kialakul. Mindenkinek szúrom a fülét, aki csak " szembejön" és most már úgy tűnik, hogy bennük is marad a tű, nem is szúrom át a fülüket, és ami a fő, hogy eddig mindenki nagyon jó hatásokról számolt be:-)
Úgy kezdődött, hogy a tanfolyam utolsó napján, amikor már egymás fülét összevissza szurkáltuk, sőt, a rendelőbe betévedt házaspár 4 fülét is összevissza szurkáltuk, akkor vettem néhány csomag tűt, meg egy csodás kínai gumifület azért, hogy tudjam gyakorolni a szúrás technikáját, meg a pontok helyét. Este, ahogy hazajöttem, az anyukám mondta, hogy egész nap nagyon rosszul volt, alig kapott levegőt, alig áll a lábán. Erre én mondom neki, hogy akkor nincs mese, most rögtön kipróbáljuk amit tanultam, hátha ez segít, és megszúrtam. Annyit azért elmesélek, hogy kicsi gyerek koromban rettegtem és iszonyodtam mindentől, ami orvosokkal és fehér köpennyel volt kapcsolatos, a családi legendák arról keringenek, hogy micsoda cirkuszokat rendeztem egy-egy injekció, vagy oltás előtt-alatt-után. Aztán később, mikor felnőttem ( helyesebb kifejezés, hogy korosodtam, mert szerintem sose lesz belőlem a szó mindennapi értelmében felnőtt) akkor már nem látszott, hogy cirkuszoltam, de belül ugyanaz zajlott. Tehát innen kellett indulni! meg onnan, hogy amikor jó tíz, vagy tizenöt évvel ezelőtt anyukám csigolyatörés miatt fájdalmait csak injekcióval lehetett csillapítani, és az én drága másodszülöttkém ( aki világéletében orvos akart lenni, aztán mégse az lett) nem volt otthon, hogy a nagymamáját szurkálja, akkor bizony én adtam be az injekciót. Anyukám irányított, hogy hogyan és hova kell beadni és biztatott, hogy egyáltalán nem fájt neki, amit azért most se hiszek.
Tehát visszatérve a fülszúrásra, ahogy tanultam, megszurkáltam anyukám mindkét fülén a NADA pontokat ( majd később elmesélem, hogy ez micsoda) és mondtam, hogy kb. fél órát kell így várnia. Fél óra múlva kiszedtem a tűket, és anyukám sokkal jobban érezte magát:-)))
Azóta minden nap kap a fülébe tűket, és most már vannak olyan napok, hogy egészen estig nem fulladozik!!!
Nna. elég a dicsekvésből, a többiekkel, akiket szurkálok, még nincs ilyen " hosszú" tapasztalatom.
Mindenesetre mindenről feljegyzést fogok készíteni, és majd beszámolok róla.

Még mindig macskahírek

Ma reggel kinyitottam Tamásnak az ufót, eleinte gyanakodott, aztán kijött:-) úgy dorombolt, hogy még a szomszéd utcában is hallani lehetett, de nem kért sem enni, sem inni. Nem akarja használni a " rendes" macskaalmot, pontosabban nem rendeltetésszerűen használja. Még este bevittem egy tálban kerti földet, hátha arra vágyik, de az sem érdekelte. Beült ( inkább feküdt) az alomba, akkor ott hagytam, hogy még tudjon aludni. Végülis 13 éves lesz, és ez egy hatalmas műtét volt, nem csoda, hogy aludni akar még. Óriási vágás van rajta, még az is lehet, hogy később gallért kell adni rá.
Azért nagyon bizakodom és majd beszerzek valami finomságot, amibe algopyrint lehet rejteni. Csak nem tudom mi legyen az?